Wie ben ik

Mijn naam is Jolynda Versteeg. Ik ben zelf met dansen begonnen toen ik 6 jaar oud was en ik ben nu 27. Het hebben van een eigen dansschool is altijd een droom geweest en nu zijn we al meer dan 5 jaar open!

In 2019 heb ik mijn bachelor ‘Docent Dans’ aan de hogeschool voor de kunsten ‘Codarts Rotterdam’ behaald. Eerder ben ik afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie als danser en docent. Op deze opleiding ben ik nu zelf ook docent klassiek ballet, ondernemerschap, theorie dans en stagecoördinator. Binnen deze opleidingen heb ik veel verschillende dansvakken gevolgd zoals; Jazz, Ballet, Tap, Modern, Urban, Niet-westers en improvisatie. Ook is er veel theorie aan bod gekomen, zoals ontwikkelingspsychologie, dansdidactiek, anatomie en docentvaardigheden.

Naast het geven van danslessen ben ik actief als danser. Zo doe ik verschillende dansboekingen op festivals, in films, in videoclips en (diner) shows. Daarnaast ben ik in 2019 Nederlands Kampioen Cheerdance geworden in de categorieën duo en senior. Met dit duo heb ik ook Nederland vertegenwoordigd op het wereldkampioenschap in Japan. Ook heb ik meegedanst in de Rock opera/musical Jesus Christ Superstar in Ahoy als ensemble. Bij Centerparcs werkte ik als dans en zang entertainer en deed ik daar shows voor jong en oud. Tevens geef ik workshops aan alle leeftijden in veel verschillende stijlen.


Wat is mijn visie

Wat ik het allerliefste doe, wil ik ook een ander laten ervaren. Dit is wat ik als dansdocent wil delen met mijn leerlingen. Mijn liefde, passie en kennis voor dans overdragen en hiermee leerlingen inspireren.

Als jonge danseres had ik altijd een dansdocent als voorbeeld. Ik wilde streven om te kunnen wat de docente kon! Het hebben van een voorbeeldfunctie stimuleerde mij om hard mijn best te doen en te groeien in het dansen. Het dansen maar vooral ook het doceren trok mij toen al erg aan. Ik wilde ook graag dansles geven en maakte al vele danslessen thuis voor mijzelf. Sinds ik echt les ben gaan geven ben ik mij ook steeds bewuster geworden dat ook ik een voorbeeldfunctie werd voor mijn eigen leerlingen. Ik straal dan ook graag uit dat ik een lieve, open maar directe docent ben.

Ik vind het belangrijk om de ambitie voor het dans-vak over te dragen. Hen vanuit mijzelf inspiratie bieden om zowel de intrinsieke als extrinsieke motivator van de leerling aan te wakkeren. Dit doe ik door heel dicht aan te sluiten op de doelgroep met betrekking tot muziek en beweging. De huidige trends verwerkt ik in de lessen en ook laat ik mijn leerlingen inbreng hebben- of haal ik inspiratie uit hen voor de muziek of bewegingen. In mijn lessen kom je altijd wel popmuziek tegen, muziek met een beat en zeker motiverende muziek.

De lat steeds iets hoger leggen voor jezelf, daar is discipline, motivatie, ambitie en gedrevenheid voor nodig. Doorzettingsvermogen wordt gestimuleerd bij elke leerling. ‘ik kan het niet’ bestaat niet, ‘ik kan het nu nog niet, maar ik ga er mijn best voor doen’ is altijd van toepassing. In mijn lessen zie ik graag de groei van de studenten. Door het dans-vak leer je zowel op fysiek, sociaal als mentaal gebied enorm veel over jezelf.

In mijn les kom je om een fusion van jazz, musical, urban en ballet te volgen. Uit deze stijlen neem ik elementen mee om mijn les in te vullen en dansant te maken. De basis van mijn danslessen zijn techniek gericht. Er zal altijd aan een technisch doel gewerkt worden, omdat ik vind dat een danser met techniek zichzelf als danser verrijkt, maar ook weet hoe hij/zij met het lichaam om moet gaan. De techniek gerichte lessen worden door mij gedifferentieerd aangeboden. Iedereen mag op zijn eigen niveau instappen en zal vanuit daar groei doormaken. Ik vind het van enorme waarde om dicht bij mijn leerlingen te staan. zowel persoonlijk zijn met hen, als de persoonlijke ontwikkeling stimuleren, zorgt ervoor dat iedereen er mag zijn, gezien wordt en zijn eigen groei doormaakt. Ook valt dit voor mij samen met een veilige leeromgeving creëren. Een leerling voelt zich op het gemak bij mij en in de les. Er is ruimte voor humor maar tegelijkertijd wordt er altijd hard en serieus gewerkt.


Never miss a chance to dance!